Nieuws

 

Activeren machtigingsregistraties 2018

Momenteel stuurt de belastingdienst brieven over het activeren van de machtigingsregistraties voor serviceberichten 2018. Een machtiging betekent dat de belastingdienst ons een kopie van de belastingaanslag stuurt.

Alle klanten waar al een registratie loopt krijgen nu de brief over de machtiging voor 2018. Als u hiermee akkoord bent dan hoeft u verder niets te doen. Dus niets retourneren aan de belastingdienst en ook niets bij ons inleveren.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Verzoek teruggaaf EU btw vóór 1 oktober 2017

Als ondernemers met btw belaste prestaties verrichten, dan kunnen zij de aan hen gefactureerde Nederlandse btw voor zakelijke uitgaven als voorbelasting in hun periodieke aangifte verrekenen.

Voor de teruggaaf van btw op facturen uit een andere EU-lidstaat moet u een apart verzoek doen.

Het verzoek om teruggaaf van btw over 2016 uit een andere EU-lidstaat moet vóór 1 oktober 2017 worden gedaan via een portal van de Belastingdienst.

De Belastingdienst zal het teruggaafverzoek doorsturen naar de betreffende EU-lidstaat. Wordt het teruggaafverzoek niet tijdig gedaan, dan neemt de andere EU-lidstaat het mogelijk niet in behandeling. U heeft daarvoor inloggegevens nodig die u tijdig moet aanvragen.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook