Nieuws

 

Vermogen en zorgtoeslag 2018

De vermogenstoets voor de zorgtoeslag is per 1 januari 2018 vastgesteld op € 83.415. Dat heeft minister Bruins voor Medische zorg bekendgemaakt. Verzekerden met een vermogen boven het heffingvrije vermogen plus € 83.415 hebben geen recht op de zorgtoeslag.

Belangrijk: wie qua vermogen net boven de grens zit kan beter zorgen dat het vermogen per 1 januari a.s. iets wordt verlaagd. Uiteraard als ook het inkomen binnen de grenzen van de zorgtoeslag valt. Meestal betreft dit senioren met een AOW en een klein pensioen. In die gevallen extra aandacht schenken aan de vermogenstoets!
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Activeren machtigingsregistraties 2018

Momenteel stuurt de belastingdienst brieven over het activeren van de machtigingsregistraties voor serviceberichten 2018. Een machtiging betekent dat de belastingdienst ons een kopie van de belastingaanslag stuurt.

Alle klanten waar al een registratie loopt krijgen nu de brief over de machtiging voor 2018. Als u hiermee akkoord bent dan hoeft u verder niets te doen. Dus niets retourneren aan de belastingdienst en ook niets bij ons inleveren.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook

Verzoek teruggaaf EU btw vóór 1 oktober 2017

Als ondernemers met btw belaste prestaties verrichten, dan kunnen zij de aan hen gefactureerde Nederlandse btw voor zakelijke uitgaven als voorbelasting in hun periodieke aangifte verrekenen.

Voor de teruggaaf van btw op facturen uit een andere EU-lidstaat moet u een apart verzoek doen.

Het verzoek om teruggaaf van btw over 2016 uit een andere EU-lidstaat moet vóór 1 oktober 2017 worden gedaan via een portal van de Belastingdienst.

De Belastingdienst zal het teruggaafverzoek doorsturen naar de betreffende EU-lidstaat. Wordt het teruggaafverzoek niet tijdig gedaan, dan neemt de andere EU-lidstaat het mogelijk niet in behandeling. U heeft daarvoor inloggegevens nodig die u tijdig moet aanvragen.
... Lees meerLees minder

Lees op Facebook